STUDII BIOCHIMICE,FIZIOLOGICE SI TEHNOLOGICE PRIVIND REALIZAREA UNOR PRODUSE ALIMENTARE DE PROTECTIE
DIRECTOR PROIECT
SUMA ALOCATA (USD)
SEGAL RODICA
45000
Descrierea proiectului: CERCETARILE INTREPRINSE IN CADRUL PROIECTULUI SE INSCRIU IN PREOCUPARILE MAJORE CARE EXISTA LA ORA ACTUALA PE PLAN MONDIAL IN DOMENIUL PROIECTARII , ELABORARII SI PROMOVARII ALIMENTELOR. ACESTE PREOCUPARI VIZEAZA OBTINEREA DE ALIMENTE CU INALT POTENTIAL BIOLOGIC SI NUTRITIV CARE SA CONTRIBUIE EFICIENT LA PROMOVAREA SANATATII POPULATIEI. ELE FAC PARTE DIN GAMA ALIMENTELOR ALIMENTE PENTRU SANATATE (HEALTH FOOD, FOODS FOR SPECIFIED HEALTH USES), SAU MAI NOU ALIMENTE FUNCTIONALE (FUNCTIONAL FOOD).
THE NUTRITIONAL EFFECT OF BIOTECHNOLOGICAL, PROCESSED RICE de LUMINITA GEORGESCU, ANCA NICOLAU, RODICA SEGAL,articol elaborat / publicat in cadrul proiectului.
A aparut in publicatia INTERN. CONF. ON CHEMISTRY, P.128, in anul 2002.